2016. április 18., hétfő

gyros pitában

Hétvégi vacsink volt ez a felejthetetlen finomság.

Hozzávalók:
6 db görög fokhagymás-bazsalikomos pita
kb 50 dkg csirkemell filé
gyros fűszerkeverék
pici olivaolaj/vagy étolaj a pácoláshoz
ízlés szerint pici só, őrölt bors

salátához:
1 fej jégsaláta
1 db pritamin paprika
2 db paradicsom
1 db kigyóuborka
1 kis fej vöröshagyma

üveges uborkás majonéz

Elkészítés:
Az olajban a fűszerkeveréket összekeverem és a csíkokra vágott csirkemell húst bepácolom vele pár órát pihentetem a hűtőben. Egy lapos serpenyőben megpirítom a húst, majd picit só, borssal ízesítem.
Közben a sütőben 220 fokon kb. 4 perc alatt felmelegítem a pitákat.

A salátát feldolgozom a jégsalátát megmosom, apróra vágom, a pritamin paprikát, paradicsomot és uborkát felkockázom, hagymát felkarikázom és összekeverem. A pitát kettévágom megöltöm a felét hússal a másik részét a saláta alapanyagokkal és teszek rá uborkás majonézt.


2016. április 13., szerda

csőben sült spenótos tészta

Szeretem a spenótot és vágytam valami más elkészítésre mint főzelék, vagy a csirkés-spenótos tészta így most csőben sütve készült.

Az eredeti receptet a Mindmegette oldalon találtam.

Hozzávalók:
kicsit változtattam rajta
25 dkg teljes kiőrlésű szarvacska tészta
45 dkg fagyasztott spenótpüré
1 fej vöröshagyma felkockázva
4-5 g fokhagyma zúzva
ízlés szerint Himalája só, őrölt bors, oregano
Sparban kapható tészta fűszerkeverék
3 ek. tejföl
10 dkg Edami sajt reszelve
étolaj helyett én vajban pároltam
és vajjal kentem ki a hőálló edényt

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Leszűröm. Közben a csirkemellet felcsíkozom, a hagymát felkockázom és vajban párolom, hozzá 2 g fokhagyma zúzva, fűszerek só, őrölt bors, oregano és tészta fűszerkeverék. Félre húzom a tűzről. A parajpürét kiengedve egy lábosba teszem, rá 3 g fokhagyma zúzva, só, őrölt bors, 3 ek. tejföl, összekeverem és felforralom. A tésztát összekeverem a spenóttal. A tűzhelyet előmelegítem 180 fokra. A tűzálló edényt kikenem vajjal és beleöntöm a tészta nagy részét, rá a csirkemell darabok, és kis reszelt sajt. Utána megint tészta, csirkemell és a tetejére reszelt sajt. (De úgy is jó, ha eleve összekeverjük a spenótos tésztát a csirkemellel és egyben beöntjük majd csak a tetejére reszelt sajtozunk.) Sütőbe teszem és hagyom míg megpirul a sajt a tetején ez kb. 180fokos előmelegített sütőben 20 perc.

Tálalom.

Nagyon finom.
Múlt alkalommal már készítettem spenótos tésztát az is finom volt. Megtalálod a blogomban.

Jó étvágyat!!!