2012. február 12., vasárnap

Vasárnapi menü ötletek

Ma csontlevest főztem apró fodros tésztával. A főfogás egy nagyon finom farrészes felsőcsirkecombokból készült. A Timinél olvastam a csirkereceptet és elkészítettem nagyon fincsi. A köretet ketté osztottam, a piciknek burgonyapüré a nagyoknak sült burgonya Esztike kívánságára. Saláta: céklasaláta, csalamádé.
A linkre kattintva olvasható a "Nem lehet abba hagyni csirke" receptje.

 2012 február 12-ei menü
 besózva és paprikás lisztben megforgatva
 lilahagymák a tetején és a tejfölös,fokhagymás,ételízesítős, olajos, sajtos öntet
nagyon minimális ételízesítőt használjunk hozzá, mert kicsit sós lehet  később az étel
 sütés után (látszik, hogy zsiradék nélkül is elég sok zsír kisült belőle, az 1 dl olaj lehet fél deci is
Desszertnek egy kis tejszínes puding és étcsokis puding finomság a réteg között
háztartási keksz, a tetején szilva és csokidara diszítésnek összeérve hidgen fogyasztható
a pudingot mindig a mikróban főzöm már évek óta és így egymásra rétegezem, a gyerekek nagyon szeretik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése