2012. szeptember 14., péntek

Pudingos csiga

A mindenttudó kis kalácstésztából készítettem ma gyorsan el ezt a finom pudingos csigát.

Hozzávalók:
tésztához: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3 dl langyos tej, 1,5 dl olaj, 1 kk. só, 2 ek. cukor
pudinghoz: 6 dl tej,  2 cs. vaníliás ízű pudingpor, nekem egy volt így a másik tejszín ízű lett, 4 ek. cukor, 1 cs. van.cukor, vaj a tepsi kikenéséhez, pici tej a locsoláshoz

Elkészítés:
A lisztet, langyos tejet, élesztőt, cukrot, sót, olajat összegyúrom és hagyom kelni kb. 3/4 órát lefedve.
Közben elkészítem a pudingot. Én mindig mikróban készítem 800W-os az enyém és normál hőfokon készítem.
A pudingot előírás szerint előkészítem, majd beteszem a jénait a mikróba és kb. 3 percig felforrósodik, kiveszem, átkeverem, majd kb. 3 perc megint kiveszem és átkeverem, aztán még ha szükséges nem elég sűrű, megint beteszem kb. 1-2 percre és a végén jó sűrű pudingot kapok, kicsit kevergetem kihűljön ne legyen meleg. A tészta közben ahogy megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom és rákenem egyenletesen a pudingot, majd feltekerem és késsel szeleteket vágok, kivajazott tepsibe helyezem a csigákat szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 25-30 percig. Mielőtt sütőbe tettem meglocsoltam pici tejjel a tetejét, valamint félidőben egyszer megint átlocsoltam nagyon kevés tejjel.

Gyerekek nagyon szeretik ezeket a finomságokat. Azért mindenttudó kalácstészta, mert ebből a tésztából készítettem már kakaóscsigát, fonott kalácsot, ha sósabb akkor lehet belőle pizzás csiga is, lehet még lekváros bukta, stb. legközelebb kipróbálom a csokipudingosat is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése