Hozzávalók:
tésztához: 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor
a tortaforma kikenéséhez vaj
eperlekvár, eperdarabok, 1 csomag expressz színtelen vagy piros zselatin
A tészta hozzávalóit elkészítem. Tojásokat habosra verem a cukorral, óvatosan beleforgatom a sütőporos lisztet. Alaposan kikenem vajjal a tortaformát. Előmelegített sütőbe 180 fokon sütöm majd. Beleöntöm a tésztát a sütőformába és megsütöm kb. 20-25 perc sütőtől függő. Kicsit pihentetem mikor kiveszem a sütőből és óvatosan kiöntöm a formából a megsült tésztát és hagyom rácson kihűlni.
Megkenem eperlekvárral az alját. Megmosom az eperdarabokat és félbevágva ráhelyezem a tortára, az expressz torta zselatint 2,5-3 dl forró vízzel 2-3 percig keverem míg kicsit sűrűbb lesz és óvatosan a közepétől ráöntöm a tortára. Hűtőbe teszem megdermed fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése