2013. április 18., csütörtök

Ketchupos csirkeszárnyak zöldségekkel

Mai ebédem, most készítettem először.

Hozzávalók:
csirkeszárnyak, 2 kk. méz (elhagyható), 2 kk. mustár, 2-3 ek. ketchup, pici szárnyas fűszerkeverék, őrölt bors ízlés szerint, 1 csomag fagyasztott zöldségek (répa, karfiol, brokkoli), 1 db újhagyma, szárított metélőhagyma, díszítésnek uborka, retek, vagy paradicsom

Elkészítés:
A szárnyakat megmosom, megtisztítom és félbevágom. A ketchupos mártást elkészítem, belemártom a csirkeszárnyakat és egy hőálló üvegtálba, vagy tepsibe fektetem egymás mellé. Előmelegített sütőben megsütöm 200 fokon kb. 20-25 perc alatt, a végén pár perc légkeverésesen.

A zöldségeket enyhén sós, vagy ételízesítős forró vízben megfőzöm 3-4 perc alatt, leszűröm. Ízesítem pici sóval, majd rákarikázok egy új hagymát, rászórom a metélőhagymát, felkarikázom a zöldségeket hozzá (retek, uborka vagy paradicsom) és együtt tálalom.



1 megjegyzés:

  1. De nagyon guszta! Nagyon finom lehetett így a zöldségekkel szívesen falatoznék belőle!:-)) Ezt a kecsapos módszert még nem hallottam pedig nagyon ízlene nekem is mert szeretem!

    VálaszTörlés