Hozzávalók:
paradicsom, passzírozó, tiszta üvegek
Elkészítés:
A paradicsomot jól megmosom, kicsumázom a széleit és a zöldes részeket, feldarabolom felteszem egy nagy lábosba kicsit főzni. Addig főzöm, míg elválik a héj a hústól és leveses is lesz. Paradicsompasszírozón lepasszírozom és visszatöltöm a nagy lábosba. Főzöm többször átkeverve, míg felforr, majd kicsit sűrűsödik. (kb. 1-1,5 óra)
Tiszta üvegekbe töltöm és lehet tenni rá pici szalicilt, akinek még van, akinek nincs Na-Benzonatot. Légmentesen lezárom és száraz dunsztba teszem kb. 3 napra. Utána mehet a polcra.
Lehet ízesíteni só, cukorral főzés közben, én nem szoktam, inkább akkor ízesítem amikor főzök belőle.
Tavaly több mint 21 liter lett.
Idén 15 liternél tartok, de hétvégén folytatás következik. :)
2013. (a nagy lábosa csurig volt parilével)
2012
passzírozás 2012
főzés 2012
2011
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése