2013. augusztus 5., hétfő

paradicsomlé télre

Tavaly már készítettem paradicsomlét elég sokat, idén sem maradhat el. Jó levenni télen a polcról és készíteni belőle egy jó levest, vagy töltött paprikát.

Hozzávalók:
paradicsom, passzírozó, tiszta üvegek

Elkészítés:
A paradicsomot jól megmosom, kicsumázom a széleit és a zöldes részeket, feldarabolom felteszem egy nagy lábosba kicsit főzni. Addig főzöm, míg elválik a héj a hústól és leveses is lesz. Paradicsompasszírozón lepasszírozom és visszatöltöm a nagy lábosba. Főzöm többször átkeverve, míg felforr, majd kicsit sűrűsödik. (kb. 1-1,5 óra)
Tiszta üvegekbe töltöm és lehet tenni rá pici szalicilt, akinek még van, akinek nincs Na-Benzonatot. Légmentesen lezárom és száraz dunsztba teszem kb. 3 napra. Utána mehet a polcra.

Lehet ízesíteni só, cukorral főzés közben, én nem szoktam, inkább akkor ízesítem amikor főzök belőle.

Tavaly több mint 21 liter lett.
Idén 15 liternél tartok, de hétvégén folytatás következik. :)

 2013. (a nagy lábosa csurig volt parilével)

 2012

 passzírozás 2012
                                                                           főzés 2012
2011

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése