Hozzávalók:
uborka, hagyma
Csalamádéleve: 8 liter víz, 1 kg cukor, 40 dkg só, 1 ü. 20%-os ecet, 3 kk. Na-benzonat, 2 kk. borkénpor, egész bors és babérlevél tetszés (ez az alaplé, az arányokat persze csökkenteni kell a liter víz szám mennyiségéhez, az uborka esetében kicsit több cukrot tettem hozzá édesebb legyen, de ez ízlés kérdése)
Elkészítés:
Az uborkát jól átmosom két-három alkalommal vízben, a végeit levágtam, majd megpucolom a hagymákat és jól megmosom. A tiszta üvegekbe szórok pár borst és babérlevelet az aljára, majd szorosan beleszeletelem az uborkát, közé egy-egy darab hagymát, majd az elkészült savanyú lével leöntöm nyakik, légmentesen lezárom és a polcra teszem.
az utolsó adag
ez még az előtte lévő adag volt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése