Megmondom őszintén, hogy gyerekkoromban csúnyán elrontottam a gyomrom, amikor vidéken nyaraltunk és a Nagynénim készített meggymártást, jó ideig rá sem bírtam nézni.
De most nagyon sok meggy termett a kertben régen készült, úgyhogy ezzel leptem meg a férjem főtt húshoz.
Hozzávalók:
kb. 1 kg fagyasztott (vagy friss) meggy
cukor ízlés szerint
1/2 mk. őrölt fahéj
1 ek. tejföl
1 ek. liszt
Elkészítés:
A megmosott meggyet beteszem egy lábosba és szórok rá ízlés szerint cukrot, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a gyümölcsöt. Felteszem főni, közben ízesítem őrölt fahéjjal. Mikor már puha a gyümölcs behabarom a tejföl-liszttel. Ha netán úgy érezzük, hogy sok a lé, akkor szűrhetünk habarás előtt le belőle és meg lehet inni simán szörpnek. :)
Lehűtve szeretjük.
Főtt hús mellé tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése