2015. október 22., csütörtök

Tatu kifli

Ezt a receptet Sikli Tímeánál láttam, végre eljutottam, hogy elkészítsem. Nem bánjátok meg nagyon finom és a tölteléket lehet variálni ízlés szerint.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
0,5 dl olaj
1,5 tk. só
1 tk. cukor
Töltelék: lehet kolbászos vagy sonkás és sajt (csíkokra vágva)
tojás a kenéshez

Elkészítés:
Bepakolom a kenyérsütőbe a langyos tejet, olajat, lisztet, cukrot, sót és rámorzsolom az élesztőt. Dagasztó programom dagasztom kb. 15-20 percet, majd mikor leáll kelesztőtálban duplájára kelesztem a tésztát. Lisztezett deszkán kinyújtom  kör alakúra és 16 egyenlő cikkre vágom. Egy-egy háromszög vastagabb felére teszem a kolbászt vagy sonkát, sajtot csíkokra vágva, majd feltekerem és sütőpapírra helyezem. Hagyom kb. 2 percig még letakarva kicsit kelni. Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A kiflik tetejét bekenem tojással és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöm.

Nagyon finom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése