Kicsit változatosabb legyen az étrend, így a krumplilevest most házi füstölt mangalica kolbásszal bolondítottam meg.
Hozzávalók:
2 ek olaj
50 dkg burgonya
30 dkg füstölt kolbász
petrezselyem gyökér és zöldje
sárgarépa
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1,5 dl tejföl
1 kk finom liszt
tört pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, felkockázom és az olajon üvegesre párolom, majd a kolbászt is együtt, petrezselyem gyökér, répa és kockára vágott burgonya, fokhagymával kicsit még párolom, majd ízesítem só, borssal, petrezselyem zölddel.
Felengedem 1-2 liter vízzel, közepes lángon főzöm, mikor puhul bele a habarás (1 kk liszt és tejföl csomómentesen elkeverve).
Pár percig hagyom összeforrni és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése