2020. december 30., szerda

Sörkifli

 Hozzávalók:

50 dkg finom liszt

1 csapott ek só

1 kk cukor

3,5 dl tej

1,5 dl olaj (oliva, vagy ét)

2,5 dkg élesztő

tetejére: lehet nagyszemű só, magok, kömény, vagy sajt

kenéshez 1 tojés


Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200 fokra. 

Belemorzsolom a langyos tejbe az élesztőt, felfuttatom. Lisztet sóval tálba szitálom, beleöntöm az élesztős tejet, olajat, majd lágy tésztát dagasztok. Letakarom 2 órát pihentetem.

Lisztezett deszkára borítom a tésztát, ellapítom, nem túl vékonyra nyújtom (kb 1 cm vastagra), 12 db háromszöget vágok, kívülről befelé haladva feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a kifliket, 40perc kelesztés, majd felvert tojással megkenem és tetszés szerint a tetejére szórok sajtot, vagy köménymagot vagy magvakat. Sütőbe mehet alulra egy edényvíz.

200 fokon készre sütöm 15-20 perc alatt.

sütve 

sajtos és köménymagos


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése