Hozzávalók:
1 kg cukkini meghámozva, kimagozva és felkockázva, 1 vérnarancs aroma, 1 narancs reszelt héja, 25 dkg cukor, 1 csomag dzsemfíx, 3 dl víz
Elkészítés:
A cukkinit feldarabolva 3 dl vízzel felteszem főni. Megpuhult összeturmixolom, visszaöntöm a lábosba, hozzákeverem a dzsemfixet, a reszelt narancs héjat és felforralom. Belekeverem a cukrot és jó 5-10 percig főzöm, míg lekvár sűrűségű lesz. Beleteszem a vérnarancs aromát, elkeverem és 2-3 perc múlva forrón a tiszta üvegeket teletöltöm, jól lezárom és száraz dunsztba teszem 2-3 napra. Utána már mehet a polcra télre.
Lehet más aromát is használni, ahányféle aroma, annyiféle lekvár íz. Ez talán egy picit az alma lekvár ízére hasonlít.
egy pici kóstolót kint hagytunk
Tisztelt Szerkesztő!
VálaszTörlésA színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.
Az együttműködését előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Kovács Zsolt, Projektvezető
iNNOField Kft