2013. július 16., kedd

Cukkini lekvár

Egy kedves Barátnőmtől láttam ezt a receptet és mivel elég sok cukkinink van kipróbáltam. Nagyon finom!

Hozzávalók:
1 kg cukkini meghámozva, kimagozva és felkockázva, 1 vérnarancs aroma, 1 narancs reszelt héja, 25 dkg cukor, 1 csomag dzsemfíx, 3 dl víz

Elkészítés:
A cukkinit feldarabolva 3 dl vízzel felteszem főni. Megpuhult összeturmixolom, visszaöntöm a lábosba, hozzákeverem a dzsemfixet, a reszelt narancs héjat és felforralom. Belekeverem a cukrot és jó 5-10 percig főzöm, míg lekvár sűrűségű lesz. Beleteszem a vérnarancs aromát, elkeverem és 2-3 perc múlva forrón a tiszta üvegeket teletöltöm, jól lezárom és száraz dunsztba teszem 2-3 napra. Utána már mehet a polcra télre.

Lehet más aromát is használni, ahányféle aroma, annyiféle lekvár íz. Ez talán egy picit az alma lekvár ízére hasonlít.

egy pici kóstolót kint hagytunk

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés