Hoztam egy másik fánk receptet amit az Ízemlékek blogon megtalálsz!
Hozzávalók:
4 dl langyos tej, csipet só, 3 kk. cukor, 3 ek. olaj, 70 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 4 dkg élesztő, kevés rum aroma (kihagyható, szerintem nem kell) olaj a sütéshez
házi barack lekvár, porcukor
Elkészítés:
Langyos tejet egy kelesztőtálba teszem, cukor, só, olajat beleteszem, ráöntöm a fele lisztet, jól elkeverem a finomra reszelt élesztővel, aztán hagyom kicsit állni, felfuttatom. Pár perc múlva ráöntöm a tojás sárgáját, (rum aromát), a többi lisztet és simára dolgozom. Ne terüljön el a tálba a tészta (kicsit keményebb legyen mint a nokedli). Légmentesen lezárom a kelesztőtálat és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára teszem a tésztát és kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtom, kiszaggatom és letakarva hagyom 10 percet állni. Közben felforrósítom az olajat és bő forró olajban kisütöm a fánkot, a megkelt fánk felső része kerüljön alulra. Olajos kézzel a közepét benyomkodom és úgy teszem az olajba. Ha megsült közepébe házi lekvárt teszek és porcukorral megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése