2015. augusztus 28., péntek

Brassói csirkemellből

Tanakodtam mit készítsek gyorsan csirkemellből a sütő foglalt volt, tehát valamit a tűzhelyen készítsek, viszont elfogyott a tejföl, nem volt itthon tejszín.

Maradt a brassói aprópecsenye csirkemellből.

Hozzávalók:
1 nagyobb darab csirkemellfilé
1 vöröshagyma felkockázva
2-3 gerezd fokhagyma a húshoz
zöldborsó ízlés szerinti mennyiségben

őrölt bors
csipet tört pirospaprika
krumpli sütve és 2 g fokhagyma hozzá

Elkészítés:
A húst megtisztítom felkockázom. A hagymát is felkockázom és kevés zsíron kicsit fonnyasztom, majd beledobom a felkockázott húst és fehéredésig párolom, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón keresztül átnyomkodva.  Ízesítem só, őrölt bors, tört pirospaprikával összekeverem és fedő alatt hagyom párolódni, hozzáadom a zöldborsót és együtt készre párolom. Közben a krumplit megpucolom, megmosom és felkockázom, olajsütőben megsütöm. A végén összekeverem és a krumplira még nyomok fokhagymát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése