Szeretem a spenótot és vágytam valami más elkészítésre mint főzelék, vagy a csirkés-spenótos tészta így most csőben sütve készült.
Az eredeti receptet a Mindmegette oldalon találtam.
Hozzávalók:
kicsit változtattam rajta
25 dkg teljes kiőrlésű szarvacska tészta
45 dkg fagyasztott spenótpüré
1 fej vöröshagyma felkockázva
4-5 g fokhagyma zúzva
ízlés szerint Himalája só, őrölt bors, oregano
Sparban kapható tészta fűszerkeverék
3 ek. tejföl
10 dkg Edami sajt reszelve
étolaj helyett én vajban pároltam
és vajjal kentem ki a hőálló edényt
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Leszűröm. Közben a csirkemellet felcsíkozom, a hagymát felkockázom és vajban párolom, hozzá 2 g fokhagyma zúzva, fűszerek só, őrölt bors, oregano és tészta fűszerkeverék. Félre húzom a tűzről. A parajpürét kiengedve egy lábosba teszem, rá 3 g fokhagyma zúzva, só, őrölt bors, 3 ek. tejföl, összekeverem és felforralom. A tésztát összekeverem a spenóttal. A tűzhelyet előmelegítem 180 fokra. A tűzálló edényt kikenem vajjal és beleöntöm a tészta nagy részét, rá a csirkemell darabok, és kis reszelt sajt. Utána megint tészta, csirkemell és a tetejére reszelt sajt. (De úgy is jó, ha eleve összekeverjük a spenótos tésztát a csirkemellel és egyben beöntjük majd csak a tetejére reszelt sajtozunk.) Sütőbe teszem és hagyom míg megpirul a sajt a tetején ez kb. 180fokos előmelegített sütőben 20 perc.
Tálalom.
Nagyon finom.
Múlt alkalommal már készítettem spenótos tésztát az is finom volt. Megtalálod a blogomban.
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése