Hozzávalók:
4 csirkemellfilé, 6 evőkanál oliva, 1 tk. szárított rozmaring, só, bors, őrölt csípőspaprika, 8 vékony szelet nyers sonka, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 zellerszár, 3 sárgarépa, 2 kis cukkini, 1 evőkanál paradicsompüré (házi), 1 tk. reszelt citromhéj, 1 evőkanál petrezselyem, pici húsleves alapleve.
Elkészítés:
A húst megmosom, megtörlöm. Forró oliván ropogósra pirítom. Kiveszem és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítem. Minden filét két szelet sonkába göngyölök. A fokhagymát és vöröshagymát összevágom, a répát és a zellert, a cukkinit vékony csíkokra vágom. A paradicsompürét egy kevés húsleveslével elkeverem, ízesítem só, törtpaprikával. A hússzeleteket a zöldségre fektetem és fedő alatt kis lángon 15 percig párolom. A filét előmelegített tányérra teszem és melegen tartom. A zöldséget a citromhéjjal és a petrezselyemmel ízesítem, a hús köré terítve rögtön tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése