Hozzávalók:
50 dkg spenót, 2 kis cukkini, 20 dkg sárgarépa, 1-2 db paszternák, 1 fej vöröshagyma, vegyes zöldfűszer, 2 evőkanál kókusztejszín, só, őrölt bors, 1 evőkanál szezámliszt.
Elkészítés:
A spenótot átválogatom, alaposan megmosom, durvára összevágom. A cukkinit megmosom és két végét levágva vékony szeletekre vágom, a sárgarépát és paszternákot megpucolom és kockára vágom. A hagymát apróra vágom, a zöldfűszereket megmosom és apróra vágom. A hagymát a vajon közepes lángon üvegesre pirítom, az előkészített zöldségfélét meg a zöldfűszereket hozzáadom és kis lángon, állandóan kevergetve 3 percig párolom. Egy evőkanál szezámlisztet szórok rá, tovább kevergetve pirítom picit. Felöntöm 1 liter vízzel és felforralom, ízesítem tetszés szerint. Lefedem és picit főzöm. A tejszínt hozzáadom, jól elkeverem és ha kell a levest utána még ízesítem zöldfűszerekkel és sóval, borssal. Készre főzöm és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése