2011. április 30., szombat

Cukkinis csirkemell

Az alapötletet Nyárádi Katalin adta nekem, a fűszerezést máshogy készítettem el.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé vékony szeletekre felvágva, 2 db fiatal cukkini felkarikázva, 10 dkg kemény sajt lereszelve, 2-3 db tojás, só, bors, kakukkfű, majoranna, tört pirospaprika, 2 evőkanál oliva.

Elkészítés:
A csirkemellfilét megmosom, vékony szeletekre felvágom. A cukkinit megmosom és felkarikázom. Egy tálban 2 evőkanál olivához 1 csipet sót, 1/2 kk. borst, 1 csipet kakukkfüvet, 1 csipet majorannát, 1 csipet tört pirospaprikát összekeverek és ebben pácolom a csirkemellfilét. Egy hőálló edénybe teszek egy pici olivát, elkenem és rászórom a cukkinikarikákat, majd ráhelyezem a csirkemellfiléket, letakarom alufóliával. Előmelegített sütőbe teszem 200 fokon sütöm kb. 25-30 percig, amikor már fehérszik a hús a tetején akkor a tojásokat felverem és összekeverem a reszelt sajttal, majd ezzel meglocsolom a fóliától megszabadított husimat. Pirosra sütöm és már tálalható is.

 Tálalva
 Sütés előtt
Sütés után
hozávalói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése