2011. április 30., szombat

Sárgarépás vagdalt

Nagyon ízletes ez a vagdalt akár főzelék mellé, vagy körettel, vagy salátával. Nem kell félni nem érződik ki a sárgarépa íze. Eddig nekem ez a vagdalt ízlett a legjobban. (Aki nem paleozik az szezámliszt helyett használhat zsemlemorzsát.)

Hozzávalók:
50 dkg darált hús, 2 db sárgarépa finomra lereszelve, 1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve, 2-3 g. fokhagyma zúzva, 1 db tojás, pici só, zöldfűszerkeverék, őrölt bors, petrezselyem, 1-2 evőkanálnyi szezámliszt, helyette lehet zsemlemorzsa

Elkészítés:
A sárgarépát megpucolom és finomra lereszelem, a vöröshagymát szintén lereszelem és beleteszem a darált húshoz, hozzáadom a tojást és a fűszereket, majd a szezámlisztet és az egészet jól összegyúrom. Formálok egy cipót belőle és a tepsi alját leöntöm kevés vízzel és beleteszem a húst, majd 200 fokon aranybarnára sütöm kb. 45 perc. Lehet kenyérformába is kisütni, akinek nem szilikonos, az tegyen sütőpapírt a formába.

ugye milyen guszta?

ezt tepsibe sütöttem ki vizet locsolva alá
 a hozzávalók
 összegyúrás
kenyérsütő formába helyezés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése