2011. április 20., szerda

házi ketchup

Ezt a paleolit szakácskönyvből írtam ki, hasznos lehet bárkinek.

Hozzávalók:
1 liter natúr, passzírozott paradicsom, 3 evőkanál oliva (light), 1 vöröshagyma egészen apró kockákra vágva, de inkább reszelve, 1 nagy gerezd áttört fokhagyma, 1/4 kk. őrölt szekfűszeg, 1/4 tk. őrölt szegfűbors, 1/2 tk. dijoni mustár, 1 evőkanál nyírfacukor vagy méz, 1/2 tk. tengeri só.

Elkészítés:
A hagymát megfuttatom az oliván, mikor már áttetsző, hozzáadom a fokhagymát és pirítom még kicsit. Hozzáöntöm a paradicsomlevet és beleteszem az összetevőket. Lassú tűzön, néha kevergetve kb. 35-45 percig főzöm, amíg szépen besűrűsödik. Megvárom, míg kicsit kihül és botmixerrel simára turmixolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése