2011. április 2., szombat

Galambsaláta szalonnával és dióval

Hozzávalók:
25 dkg galambsaláta, öntetnek: 1 kis fej hagyma, 1,5 evőkanál almaecet, só, bors, 3 evőkanál oliva, 1/2 csokor metélőhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, még 5 dkg húsos szalonna, 3 dkg dióbél.

Elkészítés:
A galambsalátát megtisztítom és bő vízben kétszer-háromszor alaposan megmosom, szárazra törlöm. Az öntethez a hagymát apró kockára vágom. Egy tálban az ecettel, sóval, borssal összekeverem és amikor a só felolvadt, az olivát apránként beleöntöm. A metélőhagymát és a petrezselymet megmosom és apróra vágom, az öntethez adom. A szalonnáról leszedem a bőrt, a porcot, majd kockákra vágom. Zsíradék nélkül közepes lángon egy serpenyőben kiolvasztom, ropogós barnára sütöm a szalonnát. A diót nagy késsel vagy darabólókéssel durvára vágom. Az öntetet óvatosan a salátára öntöm, jól összekeverem, majd a szalonnakockákat és a diót is rászórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése