2011. április 2., szombat

Sonkás rakott zöldség

Hozzávalók:
1 édesköménygumó, 50 dkg brokkoli, 20 dkg csiperkegomba, 2 szál újhagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 evőkanál oliva, 6 dl kókusztej, 1,5 dl kókusztejszín, 2 tojás, só, bors, reszelt szerecsendió, 10 dkg reszelt kemény sajt.

Elkészítés:
Az édesköményt megmosom és megtisztítom, hosszában negyedelem és a rostokra merőlegesen csíkokra vágom. A brokkolit megtisztítom és leválasztom a törzsétől a rózsáit, keresztben felszeletelem. A gombát és a hagymát megmosom és a zsíros részétől megszabadított sonkával együtt kockára vágom. Az összes zöldséget és a sonkát oliván közepes lángon állandóan kevergetve 5 percig pirítom. Hagyom hülni, amíg nem lesz langyos. Közben a kókusztejet és a tejszínt a tojással összekeverem, ízesítem só, bors, csipetnyi szerecsendióval. A zöldséges-sonkás keveréket alacsony falú tűzálló tálba terítem és leöntöm a tejjel. A tetejét megszórom sajttal és hideg sütőbe teszem, 200 fokon 30 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése