2011. április 7., csütörtök

Hamis velős sertésborda

Ez a recept kitünő egy vasárnapi ebédhez.

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj, 3 fej vöröshagyma, 4 tojás, 10 dkg reszelt kemény sajt, 2 kk. szárított zöldségkeverék, só, bors, pirospaprika, zsír.

Elkészítés:
A húst négy szeletre vágom, kiklopfolom és megszórom bors, sóval. Felhevítek egy kevés zsíradékot egy serpenyőben és a húst elősütöm benne. A vöröshagymát apró kockára vágom és a hús zsírjában üvegesre pirítom. A tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, felengedem 1 dl vízzel és megszórom szárított zöldségkeverékkel. A húst zsírjára pirítom és a felvert tojásokkal állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg kissé összeáll, majd megszórom sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése