Hozzávalók:
tészta: 15 dkg sovány túró, 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, só
töltelék: 2 közepes szál póréhagyma, 40 dkg húsos paradicsom, 50 dkg spenót, 25 dkg túró, 5 dkg reszelt parmezán, 2 tojás, bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A túrót áttöröm krumplinyomóval. A lisztet átszitálom és hozzáadom a túrót, darabokra vágott vajat és a sót. A kézi habverővel dagasztófejével sima tésztává dolgozom össze, majd golyót formálok. Folpackba csomagolom és legalább 45 percet a hütőszekrényben hagyom állni. A póréhagymát megtisztítom és karikákra vágom, forró sós vízben párolom 1 percig, majd leöblítem hideg vízzel, lecsöpögtetem. A paradicsomot leforrázom és lehúzom a héját, húsát elnegyedelem és kiszedem a magokat. A spenótot megtisztítom és forrásban lévő vízbe rakva 1-2 percig forralom, majd leszűröm. A sütőt 220 fokra előmelegítem. A formát kivajazom (26 cm-es), a tésztát kerek lappá nyújtom és kibélelem a tálat vele. Villával megszúrkálom és 10 percig elősütöm. A töltelékhez valókat összekeverem, megfűszerezem, majd a zöldségeket belekeverem és a tésztára terítem, 30 percig készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése