2011. április 2., szombat

Indiai marhacurry

Hozzávalók:
80 dkg marhahús (nyak vagy lapocka), 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db kb. 4 cm-es friss gyömbérgyökér, 4 dkg olvasztott vaj, 2 tk. őrölt borsoskömény, 1 evőkanál currypor, só, 3 paradicsom, 1,5 dl kókusztejszín, 1/2 csomó friss koriander.

Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A hagymát és fokhagymát megtisztítom, apró kockára vágom. A gyömbért meghámozom és apróra vágom. A vajat nagy edényben megforrósítom a húst kisebb adagokban megpirítom benne, majd kiszedem. A hagymát, fokhagymát és a gyömbért a visszamaradt zsíradékban kevergetve megpirítom, fűszerezem és még 1 percig együtt sütöm. A húst az edénybe visszarakom és 2,5 dl vízzel felöntöm és az állás során a húsból kicsepegő levet is beleöntöm. Lefedve kis lángon 30 percig párolom. A paradicsomot leforrázom, lehúzom a héját. A húsát negyedelem és a raguhoz adva lefedve addig párolom, amíg meg nem puhul. A curryt 3 evőkanál kókusztejszínnel elkeverem és ízlés szerint korianderleveleket is adhatok hozzá. A marhacurryt az ízesített kókusztejszínnel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése