Ez egy nagyon finom süti, kellemes ízekkel és a dió mennyei hozzá.
Hozzávalók:
(bögre mérete: 2,4 dl)
1/2 bögre ghee, vagy oliva, 1/2 bögre Holland kakaópor, pici rumaromában áztatott mazsola kb. 10-15 szem, 6 tojás, 1/2 tk. só, 1 bögre nyírfacukor, 1/2 tk. vanília, 1/2 bögre átszitált kókuszliszt (bolti), 1 bögre vágott dió, 2 kocka étcsoki 90%-os darabok.
Elkészítés:
Egy nyeles edényben összekeverem kis láng felett a gheet a kakaóporral, amíg teljesen csomómentesre olvad, majd kihűtöm. Egy tálban összekeverem a tojásokat, sót, nyírfacukrot, vaníliát, beáztatott mazsolát. Hozáadom az átszitált kókuszlisztet és csomómentesre keverem, majd beleforgatom a vágott díót és a csokidarabokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (nekem 10x30cm-es volt, de 18x28 cm-es vagy 20x20 cm-es is jó) teszem a masszát és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35-40 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése