Hozzávalók:
5-8 dkg nyírfacukor, vagy xilit, 30 dkg apróra vágott, vagy nagy lyukon lereszelt alma, 10 dkg hámozott szeletelt mandula , reszelt citromhéj, 1 vanília, 1 kk. citromkivonat. (Nekem 6 dkg szeletelt mandula és 4 dkg őrölt mandulám volt itthon először, második alkalommal pedig 15 dkg őrölt mandulából készítettem el.)
Elkészítés:
A mandulát apróra vágom, vagy nagylyukú reszelőn lereszelem, vagy esetleg szeletelt mandulát használok fel. Az almát meghámozom, megházát eltávolítom. Húsát feldarabolom, vagy durvára lereszelem, megszórom a nyírfacukorral és sűrű kásává főzöm. Hagyom langyosra hűlni, pici fahéjat tehetünk bele, hozzáadom a citromhéjat, vaníliát és a mandulát. A masszából kézzel tetszőleges alakot formálok (kifli, rudacska, pogácsa, stb.). Nekem legegyszerűbb módja a gombóc forma volt:) Sütőpapírra helyezem és meleg, száraz helyen megszárítom (pl. szekrény tetején)
Itt szeletelt és őrölt mandulából
alma és cukor összefőzése kásává
Esztike kikeveri a tésztának hozzávalóit
gombócot formálok
tálalva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése