Ezt a receptet a Szendi Gábor Paleolit szakácskönyvéből készítettem:
Hozzávalók:
15 dkg kókuszliszt (kávédarálóban darált), 1 evőkanál őrölt mandula, 1-2 evőkanál nyírfacukor, 1 tk. sütőpor, 3 tojás, 2 evőkanál olvasztott kókuzszsír, vagy ghee, 1/2 tk. vaníliaörlemény, vagy -eszencia, pár szem fekete szeder vagy málna.
Én aszalt meggyet használtam hozzá gyümölcsnek.
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat addig verem, amíg egyneművé válik a fehérje és sárgája. Belecsurgatom az olvasztott gheet, kicsit keverem az a jó, ha picit krémes lesz az állaga. A kókuszlisztet összekeverem a nyírfacukorral, őrölt mandulával, vaníliával, sütőporral, azután gyors mozdulattal összekeverem a száraz alapanyagokat a folyékonyakkal. A szilikonos muffinformába öntöm a masszát, a tetejére egy-egy szem aszalt meggyet teszek. Sütöm kb. 15-20 percig. Ha kihült, kiszedem a muffinformákból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése