2011. március 22., kedd

Túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg túró, 3 tojás, 2 evőkanál cukor, 10 dkg búzadara, 1 evőkanál vaj.

Elkészítés:
A túróba beledolgozom a cukrot, sót, búzadarát, vajat. Letakarom és hagyom állni 1 órát. Vizet forralok, pici sót teszek bele. Túrós masszából nedves kézzel gombócot gyúrok, szelid forrásban lévő vízbe teszem és kb. 15 percig főzöm. Leszűröm és pirított zsemlemorzsában megforgatom. Tejföllel és porcukorral tálalom.

Másik változata, ezt nagyon szeretik a gyerekek, a főzés nélküli túrógombóc.

Kb. fél liter tejből és 6-7 evőkanál búzadarából, 1-2 evőkanál cukorból tejbegrízt készítek. Mikor kihült a 25 dkg villával áttört és vaníliás cukorral ízesített túróhoz keverem. Majd vízes kézzel gombócot formálok és beleforgatom a pirított zsemlemorzsába. Garantáltan nem esik szét és a pici gyerekeim imádják így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése