2011. március 22., kedd

Almatorta fahéjmártással

Hozzávalók:
80 dkg alma, 20 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 3 tojás, 1 citrom, 10 dkg vaj, 1 vaníliarúd, őrölt fahéj.

Elkészítés:
A kekszet, a vajat, tojásokat jól összekeverem és fahéjjal ízesítem. Az almát cikkekre vágom, a cukrot egy serpenyőben karamellizálom és párolom az almát picit és a citrom levét rácsurgatom. A sütőformámat kiöntöm a karamellel, az alma masszával és betakarom a tésztával. Sütöm előmelegített sütőben 180 fokon 25 percet. A tejszínt az őrölt fahéjjal, vaníliával és a cukorral összeforralom, a gőzölgő almatortára tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése