Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma, 30-40 dkg paradicsom, 2 zöld és 2 piros paprika, 6 evőkanál oliva, só, őrölt bors, 1 kk. oregano, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, vagy 1 evőkanál szárított petrezselyem, 50 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 3 evőkanál szezámliszt, 1/2 kk. tört pirospaprika.
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, a paradicsomot felforrázom, meghámozom és negyedelem, kimagozom. A paprikát negyedelem, kicsumázom, kierezem és csíkokra vágom. A hagyma felét 2 evőkanál oliván megpirítom, hozzáadom a kétféle zöldpaprikát, kicsit pirítom és 1,2 dl levesalappal felöntöm, kb. 4-5 perig kicsit főzöm. A paradicsomot hozzáadom, ízesítem só, borssal, oreganóval és 15 percig párolom. A fokhagymát, a megmosott petrezselymet apróra vágom. A maradék hagymát 1 evőkanál oliván megpirítom és a fokhagymát ebbe belenyomom, megpirítom és lehűtöm. A hagyma-fokhagymakeveréket a petrezselyem felét, a tojást és a szezámlisztet a darálthúshoz adom, majd ízesítem tetszés szerint só, bors, tört pirospaprikával. A masszából gombócokat formálok és 3 evőkanál oliván kb. 10 percig körös-körül barnára sütöm. A maradék petrezselymet a zöldségre szórom és a húsgombócokat ráültetve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése