2011. március 24., csütörtök

Cukkinis lasagne

Ezt a receptet a Szendi Gábor és Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyvéből készítettem el.

Hozzávalók:
50 dkg darált hús,1 evőkanál zsír, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma áttörve, 1 finomra reszelt közepes sárgarépa, 1 apróra felkockázott paprika lehet pritamin paprika is, 1/2 póréhagyma felszeletelve, 3 db zsenge cukkini közepes méretű, végeit levagdosva, hosszában vékony szeletekre vágva, 5 dl sűrű paradicsomlé (ha házi az mégjobb), 1 kk. szárított oregano, 1 kk. szárított bazsalikom, 1 csokor vágott petrezselyem, só, bors ízlés szerint, 10 dkg reszelt sajt (ez elhagyható).

Elkészítés:
A sütőt 180-190 fokra előmelegítem. Megpucolom a zöldségeket, felszeletelem a cukkinit. A hagymát, majd a fokhagymát megfuttatom a zsíron. Hozzáadom a darált húst, pár perdig pirítom. Belekeverem a sárgarépát, paprikát, póréhagymát és 5 percig kevergetve főzöm. Hozzáadom a paradicsomszószt és a szárított fűszereket, sót, borst, majd kb. 25 percig főzöm. A cukkiniszeleteket megszórom sóval, borssal. Egy tűzálló edény alját vékonyan kizsírozom és egy sor cukkiniszeletet belefektetek szorosan egymás mellé. Aztán rákenem a fele szószt és megint egy réteg cukkini, megint szósz, a tetejét pedig beborítom a cukkiniszeletekkel. Aki eszik sajtot megszórhatja reszelt sajttal. Sütöm kb. 35-40 percig.




Tapasztalatom az, hogy egy picit levet ereszt és nem árt a sütés közben leönteni róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése