2011. március 26., szombat

Borzaska

Hozzávalók:
(a bögre mérete: 2,4 dl)
4 tojás, 1/4 bögre olvasztott ghee, 2 evőkanál oliva, vagy kókuszolaj (én kókuszolajjal készítettem), 1/4 tk. só, 1/3 bögre és 3 evőkanál átszitált bolti kókuszliszt, 1/4 tk. sütőpor, 1/3 bögre aszalt meggy.

Elkészítés:
A tojásokat összekeverem az olvasztott gheevel és az olajjal, sóval. Hozzáadom az átszitált sütőporral elkevert kókuszlisztet és csomómentesre keverem gépi habverővel. Fakanállal hozzákeverem az aszalt meggyet és kb. 5 percet hagyom pihentetni a tésztát. Sütőpapíros tepsibe két teáskanál segítségével egymástól 5 cm távolságra belecsepegtetem a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöm.


Akinek esetleg nem elég édes, mivel xukor nincs benne és az aszalt gyümi is cukor nélküli, 1 evőkanál xukor (nyírfacukrot) belekeverhet a masszába az elején a tojásokhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése