2011. március 21., hétfő

Aranygaluska 2.

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga, 10 dkg vaj, pici só, 8 dkg cukor, darált dió, mazsola beáztatva, 1 van. ízű puding.

Elkészítés:
A lisztet, tejet, élesztőt, tojássárgákat, 5 dkg vajat és sót alaposan összedolgozom, letakarom és meleg helyen a duplájára kelesztem. Kivajazott, mélyebb tepsibe szaggatom a tésztát, rászórom a cukros-diós-mazsolás keveréket, majd rászaggatom a maradék tésztát a tetejére. Újból kelesztem kb. 15-20 percet és előmelegített sütőbe teszem. Közepes lángos sütöm készre. Tálra borítva pihentetem és van. pudingot tálalok hozzá.

Megjegyzés: Bevallom én a másik Aranygaluska receptet szoktam készíteni, nekem az bevált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése