Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 szem főtt burgonya, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 dkg cukor, só, zsír vagy olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A langyos lisztet tálba teszem. 1 dl tejet, kanálka cukorral, élesztővel kovászt készítek. A lisztbe belekverem az áttört burgonyát, bele a kovász, a maradék langyos tej és félkemény tésztát gyúrok belőle. Kelesztem, hogy 3x akkora legyen. Lisztezett deszkán elnyújtom és zsíros kézzel cipót formálok, csípek belőle tálcára, kb. 10-15 perc hagyom kelni. Laposra széthúzom és forró zsírban vagy olajban sütöm mindkét oldalát aranybarnára.
Én nagyon szeretem fokhagymásan:) vagy régebben tejfölös-sajtosan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése