2011. március 18., péntek

Lenmagos-szezámmagos kenyér

Hozzávalók:
4 db tojás, 6 evőkanál szezámliszt, 6 evőkanál lenmagliszt, 1 kk. szódabikarbóna, csipet só, kenyérsütő forma, vagy őzgerinc, sütőpapír.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, majd lassan beleforgatom a sárgájába, hozzáadom a sót, szódabikarbónát, majd belekeverem a liszteket. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába (őzgerincbe) helyezem a masszát, a tetejére rászórok egy kevés lenmagot és szezámmagot. Sütési idő 20 perc. Sütés után kiborítom és leszedem a sütőpapírt és rácson hagyom kihülni a kenyeret.


Megjegyzés: Nagyon kellemes semleges íze van, ezért bármivel fogyasztható. Ha túl sok a kenyér, akkor le lehet fagyasztani belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése