2011. március 18., péntek

Kókusztej házilag

Hozzávalók:
15 dkg kókuszreszelék, 8 dl víz

Elkészítés:
A 8 dl forrásban lévő vízhez hozzáadom a 15 dkg kókuszreszeléket. Főzöm pár percig közepes lángon, közben kavargatom. Félreteszem hülni és ha kihült, akkor turmixolom és leszűrőm vagy egy apró lyukú szűrőn, vagy egy gézlapon keresztül. A leszűrt tejet 4-5 napig fel lehet használni. A megmaradt kókuszreszelék újrahasznosítható akár egy ételhez, vagy sütemény készítéséhez.

A kókusztejem másnapra több mint két ujjnyi fölét eresztett, igazi kókusztej hatás:)


Szerettem volna megosztani ezt a módszert azoknak, akik nem tudnak beszerezni kókusztejet és hirtelen kéne valamihez felhasználni. Lehet belőle gyerekeknek kakaót is készíteni, süteményekhez belekeverni. Nem ajánlom kávéhoz, kipróbáltam, a kávénál éreztem az intenzív ízt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése