Az ötletgazda: Jung Andrea köszönöm a receptet.
Ime a fénykép az általam elkészített finomságról:
Hozzávalók: |
Piskóta: 2 tojás, 3 púpozott evőkanál darált dió, 1 evőkanál Xukor (nyírfacukor, xylit), késhegynyi sütőpor. Csokikrém: 1 doboz kókusztej, 3 tojássárgája, 4 evőkanál Xukor (nyírfacukor, xylit), 2 evőkanál natúr kakaópor, 2 evőkanál nyílgyökérliszt, 1 teáskanál rumaroma, ízlés szerint durvára vágott dió és mazsola, 2-3 evőkanál tisztított vaj (ghee). Díszítés: kókusztejből készített tejszínhab. |
Elkészítés: |
A piskótát a hagyományos módon megsütjük, majd rácsra borítva félretesszük hűlni. Az elkészítéséhez én egy 10 x 20 cm-es szilikonos kenyérsütőformát használtam. A krémhez egy nyeles lábasban a nyírfacukrot, a kakaóport és a kókusztej 3/4 részét folyamatosan kevergetve felmelegítjük, hogy a xylit feloldódjon, de ne forraljuk. Tegyük félre. Egy keverőtálban simára keverjük a nyílgyökérlisztet a maradék kókusztejjel, és beleöntjük a meleg kakaós tejbe. Hozzáadjuk a rumaromát, a vagdalt diót és a mazsolát is, majd közepes lángon tovább főzve besűrítjük. Mindeközben egy másik keverőtálban kissé felverjük a három tojássárgáját. Ha a főzött csokikrém besűrűsödött, egy keveset a tojássárgájához kanalazunk belőle, jól kikavarjuk, majd a keveréket visszacsorgatjuk a forró krémbe. Folyamatosan kavargatjuk, és tovább főzzük még néhány percig, így egyre sűrűbb lesz. Lehet közben kóstolgatni is, hogy megfelelő-e az íze. Ha kész, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a fagyos gheet. Összeállítás: a piskótát kockákra vágjuk, elosztjuk a kelyhek alján, és ráöntjük a csokikrémet. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kókusztejből készített tejszínhabbal tálaljuk. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése