2011. március 18., péntek

Hamis cigánypecsenye

Ez a Recept a Vidék íze receptújságban megtalálható:

Hozzávalók:
6-8 szelet kicsontozott sertéstarja, 2-3 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, házi szalonna, só, bors, pici zsír, kevés víz, köretnek sült zöldségek: sült sárgarépa és sült paszternák.

Elkészítés:
A húst megmosom, kiklopfolom, majd mindkét oldalát megszórom sóval, borssal. A tepsit kizsírozom vékonyan és belehelyezem a húsokat, majd hagymakarikákat helyezek rá és fokhagyma szeleteket, minden húsra egy-egy szalonnát vágok, bevagdosva végeit. Pici vizet öntök az aljára és lefedem fóliával. Előmelegített sütőben sütöm 200 fokon kb. 1 órát, leveszem a fóliát és mindkét oldalát a szalonnának ropogósra sütöm. Közben a répát és paszternákot előkészítem, csíkokra vágom és kevés zsiradékban megsütöm barnára, hogy jó édes ízt kapjak.
Mikor kész az étel a húst a körettel tálalom és savanyússágal, ropogós salátakeverékkel fogyasztom.





A család többi tagja sült burgonyával fogyasztotta és kovászos ubit evett hozzá, illetve tejfölös ubisalit.



1 megjegyzés: