Hozzávalók:
2 db sárga cukkini, 1 szeletelt gomba konzerv, vagy friss gomba 20 dkg szeletelve, 30 dkg darálthús, 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva, 1 paprika csíkozva, vagy kockázva, só, őrölt bors, 1 tojás, 1 csokor friss zöldségzöld, fokhagymafűszersó, 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A cukkinit megmosom, végeit levágom, hosszábban félbe vágom és kibelezem. A belsejét apró kockára vágom és besózom, kicsavarom levétől. A darálthúst oliván kicsit párolom, majd mikor fehér só, borssal megízesítem, pár percig még pirítom. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprika darabokat, majd a cukkini belsejét és a gombát, pár percet kevergetve párolom, majd ízesíthetem még fokhagymafűszersóval (vagy 1 gerezd fokhagymát belezúzok). A húst összekeverem a zöldségekkel és 1 tojást beleütök, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és megtöltöm a cukkiniket. Kiolivázott tepsibe helyezem és előmelegített sütőben 20 percet sütöm, majd megszórom reszelt sajttal és kb. 15 percig még sütöm. A cukkini puha lesz és szépen rápirul minden. Én a végén paprikával és paradicsom karikákkal díszítettem.
hozzávalók
pirítás
sajt nélkül
sütés előtt
sütés után
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése