2011. március 18., péntek

Hamis túrós rétes

Hozzávalók:
(Nagy tepsibe)
1/2 kg túró, 4 db tojás, 2 csomag vaniliás cukor, 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, csipetnyi só, 1/2 liter tej, 10 dkg teavaj, vagy sima vaj.

Elkészítés:
A lisztet összekeverem a cukorral és a sütőporral, csipetnyi sóval, majd kettéosztom. A vaj felével a tepsi alját jó vastagon kivajazom, majd a liszt felét elszórom, rá a túró, vaniliás cukor. A maradék lisztet a tetejére szórom. Szétválasztom a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját elkeverem és beleforgatom a kemény habot, beleöntöm a fél liter tejet és jól összekeverem, ráöntöm arányosan a tésztánkra,  a vaj másik felét olvasztva rácsurgatom. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm pár percig, amikor a teteje pirosodik lejjebb veszem a fokot kb. 180 fokra. Kb. 25 perc a sütés ideje, tűpróba.





3 megjegyzés: