2013. május 17., péntek

Gyors ostoros kalács

Ezt a receptet egy kedves imserőstől kaptam, gyors, egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók:
60 dkg liszt (fele sima finom liszt, fele rétesliszt), 4 dl tejben 6 dkg cukorba felfuttatok 5 dkg élesztőt, 3 ek. olaj, pici só, 3 tojássárga,
Krém: 25 dkg Rama, 20 dkg cukor, 3 zacskó van.cukor, 3 ek. kakaópor, tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés:
A 25 dkg Ramát kikeverem 20 dkg cukorral, 3 cs. van.cukorral, 3 ek. kakaóporral, ez lesz a krém. A kenyérsütőbe teszem a hozzávalókat, a tésztát kidolgozom, nem kelesztem, 6 felé osztom, kisodrom, megkenem a krémmel, feltekerem és 3x2 fonatos kalácsot tekerek össze. Tepsin hagyom kicsit kelni, bekenem tojásfehérjével, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm. Vigyázni kell picit, mert a krém kifolyhat, de a végén nagyon finom lesz a süti.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem, magasfalú tepsit használjunk...
Kihűtöm, szeletelem, porcukorral megszórom tálalás előtt.


1 megjegyzés: