2015. október 5., hétfő

Diós-mézes tallér

Ez egy paleo süti csak dióból készült a tésztája semmi más lisztet nem használtam hozzá.

Hozzávalók:
a hozzávalókat nem paelosok számára is írtam...
30 dkg darált dió
2 ek. xilit (vagy cukor)
4 ek. langyos méz
3 dkg kókuszzsír (vagy vaj)
2 tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Közben kikeverem a tésztát. Ledarálom a diót egy tálba öntöm és a hozzávalókat beleteszem és összekeverem. Nem kell megijedni picit laza a tészta. Vizes kézzel gombócot formálok és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a gombócokat és kicsit lenyomom laposabb legyen. Kicsit duzzadnak sütés közben, tehát célszerű picit távolabb tenni egymástól. (Nagy tepsibe tegyétek!)
Sütöm előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig kinek milyen a sütője és mekkora gombócot készített.
Sütés után picit pihentetni kell hűljön és a sütőpapírt eltávolítani az aljáról.

Érdemes a tetejét megnézni sütés közben, hogy megsült-e vagy akár fogvájó segítségével megszúrni.

Gyerekek nagy kedvence nálunk.

                               én nem szoktam ügyelni az egyforma méretekre, mikor hogy sikerül :)

3 megjegyzés: