Én Edami sajtból készítem és dupla adagot szoktam. Ha kicsit lágynak érzem a tésztát, vagy nagyon ragadósnak, pici lisztet szórok rá és jól összegyúrom.
Hozzávalók: (dupla adag)
40 dkg liszt, 25-30 dkg reszelt sajt (Edami), 6 ek. tejföl, 1 ek. só, 24-25 dkg vaj, a teteje megkenéséhez 1 tojássárga.
Elkészítés:
A vajat picit megolvasztom éppen csak ne legyen nagyon kemény, aztán elmorzsolom a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt jó 2/3-át, hogy maradjon a süti tetejére is szórni, a sót, a tejfölt és jól elkeverem, összegyúrom, ha úgy érzem, nagyon pici lisztet szórok még hozzá és jól összedolgozom. Kilisztezett deszkára kinyújtom kb. 1-1,5 cm magasra a tésztát, a tetejét bekenem tojássárgával és a reszelt sajtot rászórom. Éles késsel kb. 5-8 cm közötti nagyságú és 1,5-2 cm széles szeleteket vágok le belőle, simán tepsibe helyezem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm.
Bevallom a mai nap elfelejtettem már, hogy 180 vagy 200 fok. Így 200 fokra állítottam a hőfokot, de úgy éreztem lehet kicsit sok, aztán 190körülre letettem. Akkor 25 perc kellett hozzá. Tehát mindenki javaslom a sütőjét ismerve tapasztalja meg, hogy mikor pont jó a sütije.
ez egy régebbi fotó
Gyönyörűen néznek ki Henikém ezek a rudacskák!
VálaszTörlés