2012. november 16., péntek

Kelkáposzta tekercs

Ez a recept a Vidék íze receptújságban megtalálható!

Nálunk a kelkáposzta mint főzelék nem nagyon jön be a gyerekeknek, rakott kelt nemrég készítettem, így gondoltam kipróbálok egy új receptet. Nagy sikere volt, ajánlom bátran elkészíteni.

Hozzávalók:
kb. 50 dkg darálthús, 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma összezúzva, 1 szelet füstölt házi szalonna felkockázva, 3 tojás megfőzve, 1 fej kelkáposzta, 25 dkg csiperke gomba, vagy 1 gomba konzerv, só, őrölt bors, tört pirospaprika, majoranna, vaj a tál kikenéséhez, (1 tasak előfözött rizs a nem paleosoknak), kis tejföl

Elkészítés:
A kelkáposztát levelekre szedem, megmosom és sós lobogó vízbe kicsit megfonnyasztom, hogy puhább legyen a levele, de ne legyen túl, mert akkor a tekercsek szétesnek. Pici zsíron vagy oliván megpirítom a szalonnát, hozzáadom a felkockázott hagymát és a fokhagymát, majd együtt pirítom, de ne égjen oda, keserű lesz. Félre tolom, hozzáadom a darálthúst, fehéredésig kevergetve pirítom, majd fűszerezem ízlés szerint só, őrölt bors, tört pirospaprika, majoranna, pár percig kevergetem, majd hozzáadom a gombát, a megfőtt tojásokat, amit felkockáztam. Az egészet jól összekeverem. Egy tűzálló tálat kivajazok, alulra teszek tölteléket, majd a leveleket megtöltöm feltekerem, és egymás mellé helyezem. A tetejét leöntöm kis tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütöm, míg rápirul a tejföl.

Tálaláskor a tekercsek mellé szedhetünk egy kis tölteléket nagyon finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése