2012. november 3., szombat

Babgulyás csülökből

Eddig még nem került rá sor, hogy babgulyást főzzek, elsőre jól sikerült.

Hozzávalók:
1 hátsó csülök kicsontozva, felkockázva, 1/2 szelet házi füstölt sonka, 2-3 karika házi kolbász vagy házi szalámi, 1 nagy fej vöröshagyma felkockázva, 2-3 g. fokhagyma összezúzva, 2-3 kk. tört pirospaprika, ízlés szerint só, ételízesítő, őrölt bors, őrölt babér, vagy 2-3 db babérlevél, 1/2 tv paprika felcsíkozva, 1 csokor zöldségzöld, 1-2 szál zellerzöld, 50 dkg fejtett bab, paprikakrém, 1 kk. gulyáskrém, Erős pista vagy Édes anna a tálalásnál, csipetke a tálaláshoz, 3-4 db sárgarépa, 3-4 db fehérrépa

Elkészítés:
A csülköt kicsontozva felkockázom, a sonkát is, a hagymát is és a fokhagymát összezúzom. Egy kevés zsíradékon megpirítom a sonkadarabokat, hozzáadom a hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztom, majd ételízesítőt és tört pirospaprikát szórok bele, összekeverem, felöntöm kb. 2-3 liter vízzel. Beleteszem a csülköt felteszem főni és kb fél órát főzöm, aztán beleteszem a sárgarépát, zöldséget, ízesítem bors, babérlevél, paprikakrémmel, hozzáadom a babot, majd főzöm kicsit és beleteszem a zöldségzöld, zellerzöldet és babérlevelet, házi kolbászt, ha szükséges gulyáskrémet és ízesítem tetszés szerint ha kell bors, vagy só. Készre főzöm. Kb. másfél óra alatt az egész megfőtt...én most nem gyúrtam hozzá csipetkét, hanem kifőztem hozzá csipetke tésztát. Tálaláskor készíthetünk oda Édes Annát, vagy Erős Pistát, nagyon finom ízt ad neki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése