2013. augusztus 2., péntek

Cukkini lapcsánka

Hozzávalók:
2 közepes cukkini lehámozva, kimagozva, lereszelve, só ízlés szerint, pici ételízesítő, őrölt bors, őrölt kömény, 2 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 g. fokhagyma, zöldségzöld aprítva, liszt annyi, hogy galuska sűrű legyen, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A cukkinit kimagozva lehámozva lereszelem, lesózom, kinyomkodom a levét, majd összeaprítom a hagymát, fokhagymát, zöldségzöldet, hozzáadom a cukkinihez, ízesítem tetszés szerint ételízesítővel, borssal, őrölt köménnyel, beleütöm a két tojást és összekeverem. Annyi lisztet adok apránként hozzá, hogy galuska sűrűségű legyen. Felhevítem kevés olajat a serpenyőbe, majd két kanál segítségével beleszaggatom a masszát, kanállal ellapítom, mindkét oldalát pirosra sütöm. Tálalásnál lehet tejföllel vagy majonézes ínyenc mártással is felszolgálni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése