2014. június 3., kedd

Gyümölcstorta

Életem első gyümölcstortája aminek a tésztáját is magam készítettem! Első sorban a sütőformára voltam kíváncsi, hogy sikerül-e a tésztának egybe kijönni lám csodát, sikerült.
Na legközelebb a mi kis családunknak nagyobb tepsit készítek, mert ez gyorsan elfogyott.

Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás, 10 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, 10 dkg liszt
krémhez: 1 csomag van.ízű pudingpor, 3 dl tej (jelen esetben: szója tej), 3 ek. cukor, annyi eper, ami ráfér, a tetejére pedig 1 csomag expressz tortazselé én pirosat tettem rá

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat habosra verem a cukorral, majd a sütőporos lisztet óvatosan belekeverem. Kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formába teszem a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm, kb. 25-30 perc.
Kiveszem a sütőből és 2-3 perc múlva még melegen kiöntöm a formából a kész sütit és rácson hagyom kihűlni. Nekem egyszerűen kijött, de kicsit lehet késsel a szélénél rásegíteni, hogy elengedje a tésztát a tepsi....Közben elkészítem a krémet. Szokásos módon megfőzöm a pudingot és langyosan a kihűlt tésztára kenem. Eperszeleteket vágok a tetejére és kirakom, majd az expressz tortazselét a közepétől a széle fele ráöntöm, hűtőbe teszem és áll pár órát, majd szeletelhető.
Az expressz tortazselét fél perc alatt el lehet készíteni, 2,5-3 dl forrásnak induló vízzel leönteni a port és kézi habverővel (nem gépivel!!!) csomómentesen elkeverem és ráöntöm a sütire.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése