2015. november 27., péntek

Tejfölös csokoládékuglóf

Hozzávalók:
25 dkg cukor
25 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg Holland kakaópor
1 kk. szódabikarbóna
0,6 dl olaj
2 dl tejföl
1,5 dl víz
2 tojás


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát kivajazok vagy kiolajozok.
2. Valamennyi hozzávalót mély tálba öntök, elektromos habverővel simára, könnyűre keverem. 
3. A tésztát a formába kanalazom, forró sütőbe 35-40 perc alatt tűpróbáig sütöm.
A sütőből kivéve 10 perc pihi, majd széleit meglazítva kiöntöm rácsra és hagyom kihűlni.
Ha kihűlt gazdag csokoládémázzal beborítom.


Ha gazdagabban akarjuk adni tejszínhabot vagy fagylaltot, esetleg friss gyümölcsöt kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése