2016. június 2., csütörtök

Hideg eper krémleves

A gyerekek gyümölcslevesben csak a meggy, alma változatot szeretik, így most kipróbáltam az eper levest is, volt saját termés bőven.

Hozzávalók:
kb. 50-70dkg eper turmixolva
1 liter tej
2 dl főzőtejszín
3-4 ek. barna cukor, vagy xilit
1 vaníliás ízű főzös pudingpor
1 citrom reszelt héja
1/2 mk. őrölt fahéj


Elkészítés:
Az epret jól megmosom a szárait leszedem. Botmixerrel kicsit áttöröm, turmixolom. Egy kis tálba a pudingport, a cukrot és a tejből 1-2 dl összekeverek, a maradék tejet felteszem a fazékba melegíteni. Mikor meleg, beteszem az eperpürét, az őrölt fahéjat, a reszelt citrom héjat, a főzőtejszínt, mielőtt forrni kezdene a pudingporos tejet, majd pár percig hagyom a tűzön kevergetve, míg felforr. Ha felforrt 1-2 percig még kevergetem és kész.
Lehűtöm és tálalható.

Finom sűrű krémes levest kapunk, lehet tálalni friss eper darabokkal, tejszínnel és mentalevéllel. Én most eper darabokkal tálaltam.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése